Logo brielschecourant.nl


Aanstaande zaterdag houden Kees en Marianne Teuben weer de najaars inzameling voor 'Mensen in Nood' (Foto Martin van Gurp)
Aanstaande zaterdag houden Kees en Marianne Teuben weer de najaars inzameling voor 'Mensen in Nood' (Foto Martin van Gurp) (Foto: Martin van Gurp)

Kledinginzameling voor noodhulp

Aanstaande zaterdag, 30 september, houden Kees en Marianne Teuben weer de najaars inzameling van voornamelijk kleding voor 'Mensen in Nood'. Hun huis en garage aan de Hinder 28 in Brielle op zaterdag staat tussen 10.00 uur en 12.00 uur wijd open. Daar kunnen dan in gesloten zakken dames-, heren- en kinderkleding, linnengoed, gordijnstof en schoenen worden aangeboden.

Brielle - Tweemaal per jaar zamelt de familie Teuben uit Brielle kleding, schoenen en huishoudtextiel in. En nu het najaar zich weer aandient, is het weer zo ver. Ze doen dat voor 'Mensen in Nood'. Dit is een organisatie die zich al jaren inzet voor het verbeteren van de omstandigheden van de mensen in de derde wereld. Een belangrijk deel van hun giften is bedoeld voor noodhulp, waar ook ter wereld.

Lange traditie

Deze inzameling door de familie Teuben kent een lange traditie. Meer dan vijfendertig jaar geleden waren de ouders van Marianne in Rozenburg al enthousiaste vrijwilligers voor de stichting 'Mensen in Nood'. "En sinds wij dat overnamen, hebben wij het al meer dan twintig keer georganiseerd", zegt Kees. Naast het tweejaarlijks inzamelen van kleding, schoenen en textiel verzorgen zij zelf ook de publiciteit. Ze schrijven persberichten, gaan rond met flyers en prikken hier en daar pamfletten op centrale plekken. "Hoe meer mensen het weten, hoe beter het is. Ik kan nooit genoeg kleding aangeboden krijgen. Wie weet wordt het weer een top opbrengst", lacht Kees.

Sint-Maarten

"Deze keer heeft 'Mensen in Nood' bijzondere aandacht voor de hongersnood in Zuid-Soedan. En ook Sint-Maarten zal niet vergeten worden. Hiervoor worden speciale hulppakketten samengesteld,", zegt Kees. Het gaat vooral om schoon drinkwater, voldoende eten voor iedereen, een dak boven het hoofd en het zo goed mogelijk hulp bieden om de slachtoffers van honger weer onafhankelijk van anderen te maken. Het streven is er op gericht dat iedereen weer in staat is een eigen toekomst op te bouwen.

Broodnodig

Na elke actie wordt alles wat ingezameld is, door de organisatie verkocht aan kledingsorteerders in binnen- en buitenland. Zo wordt er niet alleen het goede doel gediend, maar gaat er geen kleding verloren.

"Met eerdere giften waren we natuurlijk erg blij mee. Maar ook deze nieuwe inzameling is broodnodig. Denk maar eens aan Sint Maarten."

Reageer als eerste
Meer berichten

Shopbox