Logo brielschecourant.nl


Krijn van Driel werkt al maanden achter de schermen aan het Big Band Festival.
Krijn van Driel werkt al maanden achter de schermen aan het Big Band Festival. (Foto: Sandra Vlielander)

Warmdraaien voor Big Band Festival

Door Martin van Gurp

Op zaterdag 16 september is er in Brielle al weer voor de vijftiende keer het Jumbo Big Band Festival. Ook deze keer treden weer namen van formaat op.

Brielle - Krijn van Driel is samen met Rob Catlender de 'grote man' achter de organisatie. Allebei hebben ze veel, zo niet alles, met muziek en werken er maanden aan om elk jaar weer een succes te maken van het festival. Met Krijn is het gesprek.

Prijs

De opzet van het festival is dat vier bands samen strijden om de Jerry van Rooyen Big Band-Prijs. "Naast een beeldje zijn er geldprijzen te verdienen en het gaat natuurlijk ook om de eer", zegt Krijn. Het eerste optreden is op de festivaldag om 13.00 uur. Gepland staat per big band telkens vijftig minuten. Het tweede optreden van de tweede band begint om 14.30 uur. Het vierde en laatste optreden wordt tegen half zeven afgesloten.

"Het is inmiddels zo ver, dat wij vanuit het hele land aanbiedingen krijgen voor optredens. Het is weleens anders geweest. Toen moesten we echt de hort op om een goed programma samen te stellen. Dat is inmiddels weliswaar verleden tijd, maar het blijft hard werken goede big bands te boeken," zegt Krijn. Hij pakt de flyer, vertelt tegelijkertijd over Jerry van Rooyen en looft vooral zijn grote verdienste als dirigent en arrangeur.

De grote afsluiting van het festival is 's avonds met een swingend optreden van de Jazzisfaction Big Band onder leiding van Jos Moons. Speciale gast daarbij is Fay Claassen. "En met haar ben ik hartstikke blij. Ooit wees Rita Reys haar aan als haar opvolgster. Dat zegt wel genoeg over de bijzondere kwaliteiten van Fay Claassen als jazzzangeres," zegt Krijn trots. Het slotconcert begint om negen uur en zal worden afgesloten rond de klok van half twaalf.

"Ooit won de Jazzisfaction Big Band overigens de Jerry van Rooyen Big Band Prijs. Ze zijn inmiddels een vermaarde big band en het is leuk ze weer eens hier in Brielle te hebben," zegt Krijn.

Voorprogramma

Voor het grote slotconcert is er vanaf zeven uur nog een voorprogramma met om half acht de uitreiking van de prijs.

Een vakkundige jury heeft zich dan al gebogen over de door de vier bands geboden kwaliteit.

"Het zal wel erg prettig zijn als het weer een beetje mee zit. De markt zal vollopen met publiek en hoewel een buitje regen geen probleem is door de overkappingen en de parasols, moet het niet gaan stortregenen. Dat blijft nog even afwachten. Voor het overige is succes verzekerd."

Voor meer informatie:

www.kunstencultuurbrielle.nl

Reageer als eerste
Meer berichten


Shopbox