Logo brielschecourant.nl


Tom Larssen (Foto John de Pater)
Tom Larssen (Foto John de Pater)

FC Vlotbrug denkt niet aan snelle terugkeer

Het vorige seizoen heeft er flink ingehakt bij Tom Larssen. De trainer twijfelde of hij nog wel de juiste man was voor FC Vlotbrug, dat degradeerde naar de vierde klasse. Een paar maanden later is alles weer anders. De zomervakantie heeft Larssen goed gedaan. "We zijn wat later begonnen met de voorbereiding. Bewust, om het moeilijke jaar achter ons te laten," legt hij uit.

Hellevoetsluis - FC Vlotbrug kwam in de voorbije voetbaljaargang na een uitstekende start in een neerwaartse spiraal terecht in de derde klasse D. En daar kwam het niet meer uit. Op een enkele opleving na.

Plezier was weg

"Het plezier was soms helemaal weg. Bij mij, maar ook bij de spelers. Bij iedereen wel. De twijfel sloeg toe. Het zat soms niet mee in wedstrijden, maar we verzaakten ook gewoon. Kwaliteit was er voldoende, echt wel, maar als team hebben we niets neergezet. Zo is het gewoon. Heel tegenstrijdig allemaal, want we hadden echt een groep met toffe gasten."

Gewijzigde selectie

Een niveau lager start Larssen met een op veel plaatsen gewijzigde selectie. "Ik ben de helft van mijn basiselftal kwijt. Jongens die echt kunnen voetballen. Dat moeten we opvullen met spelers van het tweede.

Ik denk daarom ook helemaal niet aan een snelle terugkeer in de derde klasse. De bovenste drie halen is voor ons niet haalbaar.

Plezier moet terugkomen

Misschien ook wel beter zo even, een beetje in de luwte na het afgelopen seizoen. In rust werken. Het plezier moet terugkomen, dat is het belangrijkste. Daar komt het accent op te liggen. Weer lekker voetballen, leuk voetballen."

Trainingskamp

De selectie van FC Vlotbrug verbleef afgelopen weekend in Meppen voor een trainingskamp. "Een ontzettend leuk weekend, die gasten hebben zich voorbeeldig gedragen en behoorlijk wat arbeid verricht. Daarnaast was het ook gewoon een leuk samenzijn, met z'n allen. We willen vorig seizoen achter ons laten, weer positief de draad oppakken."

door Cris Rolandus

Reageer als eerste
Meer berichten


Shopbox