Logo brielschecourant.nl


De Catharijnekerk is een eyecatcher in Brielle
De Catharijnekerk is een eyecatcher in Brielle

Sint Catharijnekerk bestaat 600 jaar

Zeshonderd jaar geleden wordt begonnen met de bouw van de huidige Brielse Dom. Haar voorloper zou rond 1405 afgebrand zijn. In 1417 wordt dan ook de 'eerste steen' gelegd voor een ambitieus statussymbool voor de stad, een kerk met een exceptioneel groot middenschip en een toren hoger dan 110 meter. Zoals we allen dagelijks kunnen zien, zijn de kerk en toren, veroorzaakt door financiële problemen, nooit afgebouwd.

Brielle - Nu, zo'n 600 jaar later zijn we er toch met z'n allen trots op deze eyecatcher midden in onze stad. Dat moet gevierd worden!

Rondom en in de kerk is zaterdag 12 augustus vanaf 13.30 uur van alles te beleven. Op het buitenterrein wordt muziek gemaakt en in de kerk wordt aan het eind van de middag een opgewekt orgelconcert ten gehore gebracht. Voor de kinderen is er een spannende puzzeltocht voor de kinderen die onverwachte en geheimzinnige wendingen krijgt.

Geschiedenis

Een aantal Brielse Gidsen wandelen deze dag met u naar bijzondere plekken waar een ander licht op de geschiedenis wordt geworpen.

Kortom, dat mag u niet missen, we vieren met z´n allen het 600 jarig bestaan van onze trots, de Sint Catharijnekerk.

Reageer als eerste
Meer berichten