Logo brielschecourant.nl


Fredrike verhuist binnnekort naar de Hoijerstraat (Foto: Martin van Gurp)
Fredrike verhuist binnnekort naar de Hoijerstraat (Foto: Martin van Gurp)

All4Animals uniek in zijn soort

Brielle kent vele bijzondere winkeltjes, waarvan er geen tweede in het vestingstadje is. . 'All4Animals' is er zo eentje. Hoewel een winkeltje? Eigenlijk is het een bedrijfje. Frederike Kooper legt uit waarom 'All4Animals' stevig aan de weg timmert.

Brielle - Frederike is een makkelijk praatster en begint haar verhaal bij het Maerlant College in Brielle. "Tot 2010 was ik techniek-docente. Ik gaf met plezier les, maar er was iets dat aan mij knaagde. Wat ik precies wilde, had ik nog niet exact voor ogen, behalve dan dat ik met dieren wilde gaan werken." Frederike nam bij het Maerlant College een sabbatical-periode op en vertrok naar Curaçao. "In eerste instantie was het de bedoeling daar een half jaar te blijven. Maar uiteindelijk werd het een jaar."

Vaarwel Maerlant College

Na terugkomst in Nederland koos ze ervoor het Maerlant College vaarwel te zeggen. "Ik kwam met een kennisje van een vriendin in contact. Onder haar paraplu startte ik in Brielle mijn zaak rond dierenverzorging. Na een jaar wilde ik helemaal op eigen benen staan en begon ik dan ook volledig voor mezelf."

Vrijwilligers en stagiaires

Vanaf 1 juli 2012 bestaat 'All4Animals'. Frederike werkt vanuit huis. Daar heeft ze geen kennel of iets dergelijks. Toch doet ze bijvoorbeeld vakantieopvang, heeft ze een uitlaatservice en een dierentaxi. Dieren worden ook wel om andere redenen opgevangen dan vakantie, bijvoorbeeld omdat het baasje aan het werk is. Hoe ze dat allemaal doet? Ze werkt met mensen, die ze inhuurt voor de verschillende diensten. Er zijn ook vrijwilligers die haar helpen. En niet in de laatste plaats werkt ze met mbo-stagiaires.

Professioneel trimster

"Toen ik in 2012 opnieuw begon, ben ik ook de opleiding tot professioneel trimster begonnen." Nu we vijf jaar verder zijn, is het trimmen van honden, katten en konijnen tot een van de belangrijkste activiteiten van 'All4animals' uitgegroeid. "Maar de Briellenaren zullen mij ook wel kennen van het busje dat dagelijks op pad gaat om honden uit te laten. Bij de (vakantie)opvang gaat het vaak om honden. "Maar we passen ook wel op katten, vogels, marmotten, cavia's en andere dieren.''

Verhuizen

Binnenkort gaat Frederike verhuizen en daarmee verhuist haar zaak mee. In haar nieuwe onderkomen aan de Brielse Hoijerstraat zal ze meer ruimte hebben voor haar werk en zijn de ruimtes praktischer in te delen.

Klanten door woonkamer

Zo blijven privévertrekken in haar nieuwe woning volledig gescheiden van de werkruimtes. "Dat is wel zo prettig, want nu lopen heel wat klanten dagelijks door mijn woonkamer heen. En met de toename van werkzaamheden in de eerste vijf jaar, is een rustige woonkamer wel iets waar ik naar uit kijk."

Reageer als eerste
Meer berichten