Logo brielschecourant.nl


Ivonne is vanaf de eerste Editie betrokken bij de Blues dag. (Foto: Martin van Gurp)
Ivonne is vanaf de eerste Editie betrokken bij de Blues dag. (Foto: Martin van Gurp)

Ivonne vanaf eerste editie erbij

Afgelopen zondag was er in Brielle voor al weer de zes en twintigste keer Brielle Blues. Het was gezellig druk. Er werd geswingd, gedronken, gelachen, gedanst en naar de muziek geluisterd. Iedereen was het erover eens; ook dit jaar was Brielle Blues weer een groot succes.

Marcel van Oranje is als een van de organisatoren er voor de vijf en twintigste keer bij betrokken. Maar er is een 'baas boven baas' en dat is Ivonne Strijbos. Deze Brielse, ze woont al heel lang in het vestingstadje, is sinds de start van Brielle Blues een van de EHBO-sters die gedurende heel de lange festivaldag paraat staat als een van de bezoekers haar of een van haar collega's nodig heeft. Het gaat van een pleistertje tot misschien veel ernstige situaties. "Wij als EHBO-ers zijn op alles voorbereid."

Waarom ik dit al die jaren al doe? "De organisatie heeft EHBO-ers nodig", zegt Ivonne. Dat klinkt heel zakelijk maar er zit nog een heel andere gedachte achter. "Ooit vond ik dat iedereen moest kunnen reanimeren. Heel lang geleden deed ik daarom een cursus om me daarin te bekwamen. En toen ik eenmaal daarmee bezig was, dacht ik: nu ga ik door ook, want ook EHBO-ers zijn hard nodig." En zo laat Ivonne zien, dat ze dienstbaar wil zijn en het helpen van bezoekers ook een leuke job vindt. "Dat is inderdaad zo, anders hou je het niet zo lang vol," zegt ze lachend. In tegenstelling tot wat je zou verwachten, bleef het vanaf het begin van Brielle Blues droog. De uren voor de opening had het nog flink geregend. Het waaide behoorlijk en het was grijs. Maar het zonnetje was uiteindelijk de baas afgelopen zondagmiddag, net zoals Ivonne 'baas boven baas' was met haar zesentwintigste optreden als EHBO-ster. (Foto en tekst: Martin van Gurp)

Reageer als eerste
Meer berichten