Logo brielschecourant.nl


Adri Burghorn doet al voor de achtste keer mee met het Vertelfestival (Foto: Martin van Gurp)
Adri Burghorn doet al voor de achtste keer mee met het Vertelfestival (Foto: Martin van Gurp)

Adri vertrouwd gezicht Vertelfestival

Aanstaande zaterdag kan iedereen die dat wil, weer luisteren naar spannende, verrassende en ontroerende verhalen tijdens de tiende editie van het Brielse Vertelfestival! Vorig jaar is het festival in een nieuwe vorm gegoten. Het festivalterrein omvat nu het gebied tussen de tuin van de Rooms-Katholieke kerk aan de Venkelstraat, het schoolplein van het Geuzenschip en de Catharijnekerk.

Brielle - Iedere bezoeker die dat wenst, kan alle verhalen op de verschillende locaties gaan beluisteren. Die gewijzigde opzet is vorig jaar goed bevallen.

Schitterende locatie

Adri Burghoorn, al 55 jaar wonend in de Brielse binnenstad, doet voor de negende keer mee. Zij vertelt haar verhaal in de tuin van de RK-kerk. "Dat is een schitterende locatie. Vorig jaar stond ik daar ook al en nu ga ik er weer met erg veel plezier naar toe." Ze zal daar in de tuin drie maal haar verhaal vertellen. Een een bijzonder verhaal is het, al was het maar door de wel heel bijzondere inspiratiebron waar Adri zich dit jaar door heeft laten leiden.

Voorleesoma

Adri is al eens voorleesoma geweest. Dat vond ze leuk om te doen. "Maar voorlezen is heel iets anders dan een verhaal vertellen. Voorlezen doe je uit een boek op basis van een bestaande tekst. Bij het vertellen van een verhaal komt veel meer om de hoek kijken. Je draagt voor, waarbij alles wat je te vertellen hebt, je doet vanuit wat je in je hoofd hebt opgeslagen." Adri straalt en heeft er nu al zin in. Wat haar betreft plakt ze er nog wel wat jaartjes aan vast. Vooral omdat ze graag optreedt en het haar elke keer weer goed afgaat. Bovendien is Brielle voor haar in de loop van de jaren veel gaan betekenen.

Niet voor niets is ze al dertig jaren stadsgids. De uitzonderlijke plekken waar het festival te beleven valt, maakt het voor haar nog meer bijzonder. Natuurlijk hoopt ze op goed weer. "Dat is nou het enige wat de stichting Kunst en cultuur niet in de hand heeft. Alle lof wat mij betreft voor de organisatoren."

Het festival begint om 11.45 uur op de Markt. Burgemeester Gregor Rensen vertelt hier dan het eerste verhaal van de dag. De overige vertellingen beginnen om 12.15 uur.

Zoals elk jaar wordt er speciaal voor de jeugd een spannend verhaal verteld op de meest spectaculaire locatie van Brielle, die normaal niet voor het publiek geopend is: de klokkenzolder van de Sint-Catharijnekerk. Na het verhaal worden de kinderen rondgeleid door de leden van het Klokkenluidersgilde op de luidzolder waar de klokken hangen en mogen ze misschien wel zelf de klokken luiden.

Reageer als eerste
Meer berichten