Logo brielschecourant.nl


Tijdens de Fokveedag Hellevoetsluis draait alles om de mooiste koe van de Zuid-Hollandse eilanden.
Tijdens de Fokveedag Hellevoetsluis draait alles om de mooiste koe van de Zuid-Hollandse eilanden.

Heel veel te beleven op Fokveedag in Hellevoetsluis

Een streekmarkt, een crea-tent, een trekpaardenshow, een politiehondendemonstratie, een reptielenact, een messenwerper en zingende fotografen.

Hellevoetsluis – Je zou bijna vergeten dat het tijdens de Fokveedag Hellevoetsluis om de koeien en de paarden gaat, zoveel valt er zaterdag 12 augustus van 9.00 tot 16.00 uur te beleven op het Fokveedag-terrein aan de Smitsweg in Hellevoetsluis.

Natuurlijk wordt ook dit jaar weer de mooiste koe van de Zuid-Hollandse Eilanden gekozen tijdens de Fokveedag Hellevoetsluis. Het is het hoogtepunt van het plattelandsevenement dat dit jaar voor de zestigste keer plaatsvindt. Vijftien melkveehouders uit de Hoeksche Waard, Goeree-Overflakkee en natuurlijk Voorne-Putten tonen er hun mooiste koeien. In totaal strijden er 77 voor de titel. Boerenzoons en dochters nemen hun liefste kalveren mee naar Hellevoetsluis en laten zien dat ze over een paar jaar met gemak in de voetsporen van hun ouders kunnen treden. Zij zullen namelijk in een eigen keuringsring hun kalf zo goed mogelijk aan het verzamelde publiek laten zien.

Voor het jubileum haalt de organisatie van Fokveedag Hellevoetsluis alles uit de kast. En let wel, dat maakt de zestigste aflevering van de Fokveedag geen evenement voor bangeriken. Circus Boltini komt namelijk met een echte krokodil, slangen en vogelspinnen naar de Fokveedag voor een act die zijn weerga niet kent. En wat dacht je van de messenwerper? Het is een garantie voor spanning en sensatie op Terrein J.B. van den Ban, Smitsweg 29, Hellevoetsluis.

Wie het rustig aan wil doen kan ook op de Fokveedag terecht. Tijdens het evenement kunnen boeren, burgers en buitenlui, jong en oud genieten van het mooie plattelandsleven op Voorne-Putten. Eet een paling of patatje op het Food-plein en struin over de markt waar je net als voorgaande jaren kunt genieten van al het lekkers dat het eiland voortbrengt. Kaas bijvoorbeeld, of honing en groenten maar aardappelchips. Kinderen kunnen zich vermaken door een rondje te rijden op een kameel, spelletjes te spelen, konijnen en cavia's te aaien of op een springkussen. En je kunt jezelf op de foto laten zetten door de Zingende Cowgirls.

Reageer als eerste
Meer berichten