Logo brielschecourant.nl


Voor OVV is snel promoveren de doelstelling (Foto: John de Pater)
Voor OVV is snel promoveren de doelstelling (Foto: John de Pater)

OVV op promotiejacht: maar genoeg obstakels in 4G

Alle ogen in de zaterdag vierde klasse G zijn komend seizoen gericht op OVV. De club uit Oostvoorne nam afscheid van het zondagvoetbal, om in de kelder op zaterdag te starten. Van de eerste naar de vierde klasse. En dus is het doel duidelijk: promoveren. "Daar hoeven wij niet omheen te draaien," zegt trainer Rob Vuik duidelijk.

OOSTVOORNE - Toch verwacht de voormalig oefenmeester van PFC en Rozenburg niet dat OVV het karwei wel eventjes klaart op het laagste amateurniveau. "Natuurlijk wordt er naar ons gekeken als voormalig zondag eersteklasser, dat begrijp ik, maar er zitten veel goed voetballende ploegen in onze afdeling. Ik heb dat vorig jaar al een beetje gevolgd, het schopvoetbal van jaren geleden in de vierde klasse is niet meer. Er is veel veranderd."

Vuik zag vorig seizoen fusieclub GHVV '13, de club die de titel pakte, regelmatig aan het werk. "En ik zag leuke elftallen. Bovendien heeft een aantal verenigingen zich goed versterkt. SCO '63 is sterker geworden, BZC/Zuiderpark, Hekelingen. Het is een ontzettend interessante competitie. Ik vind het leuk dat wij nu veel derby's spelen op zaterdag. Voor de club leuk, voor de supporters ook."

De trainer van OVV noemde SCO '63 al, Peter Hoek zwaait de scepter bij de club uit Spijkenisse. Hij onderstreept het verhaal van Vuik, dat zijn selectie sterker is dan vorig seizoen. "Wij hebben er behoorlijk wat nieuwe jongens bij, met ervaring in de eerste en tweede klasse. Wij zijn er echt op vooruitgegaan, maar de clubs om ons heen ook. BZC/Zuiderpark, Abbenbroek en Hekelingen, OVV is ondanks de overstap naar het zaterdagvoetbal intact gebleven, FC Vlotbrug komt uit de derde klasse. Ik denk dat OVV en FC Vlotbrug toonaangevend zullen zijn. Neemt niet weg dat wij voor een prijsje willen gaan, de lat gaat bij ons omhoog."

Ook Ad Reijtenbagh van Hekelingen wijst OVV aan als torenhoge titelfavoriet in 4G. "Maar BZC/Zuiderpark heeft zich ook behoorlijk versterkt," zegt hij. "Wij willen met die ploegen meestrijden om de prijzen. Dan moeten wij stabieler zijn dan vorig seizoen, toen we te veel steken lieten vallen. Een aantal jongens is vertrokken, maar we zijn kwalitatief niet minder met de nieuwe spelers."

Reageer als eerste
Meer berichten