Logo brielschecourant.nl


Ook de ministoomtrein rijdt weer (Foto: PR)
Ook de ministoomtrein rijdt weer (Foto: PR)

Zomerkinderdagen bij de RTM-stoomtram

Ouddorp - RTM Ouddorp organiseert op woensdag 9 en donderdag 10 augustus a.s. voor de zeventiende maal de RTM-Zomerkinderdagen. Ook dit jaar belooft het weer een groot feest te worden.

De RTM-stoomtram rijdt, voorzien van een speciaal gezichtje, en ook andere trams hebben een eigen "smoel" gekregen. Op de miniatuurtrein rijden de kinderen mee als machinisten in de dop. In de remise kunnen de kinderen gezichten verven en T-shirts beschilderen zodat men "in stijl" de tram in kan. Oud-Hollandse spelletjes, een reuze sjoelbak, een rangeerspel en een groot springkussen in treintjessfeer completeren het feest. Buiten staat een heuse kinderdraaimolen en in het museum start het eerste deel van de "spoortocht", een interactieve speurtocht door het museum.

Om met de tram te mee te rijden én mee te doen aan alle activiteiten kost voor kinderen tot en met 12 jaar €3,-. Ouders of begeleiders betalen €12,-. De stoomtram rijdt vanaf het RTM-museum om 11.45 uur, 13.30 uur en 15.30 uur, aangevuld met een extra motortram om 14.30 uur. De stoomtram van 13.30 uur sluit aan op de boottocht met het ms. Grevelingen, een combikaart tegen een speciaal tarief is in het museum te koop (terug met de tram bij het museum om 16.30 uur.). De vele goederenwagens in de remise en het nieuwe museum zelf staan open ter bezichtiging.

Het RTM-trammuseum is gevestigd aan de Grevelingenzijde van de Brouwersdam, afslag Grevelingenmeer/Bezoekerscentrum van de N57, daarna afslag de Punt-West. Er is voldoende parkeergelegenheid aanwezig. Men kan ook opstappen bij het eindpunt Scharendijke West Répart (35 minuten na vertrek van de Remise) of het tramstation van Port Zélande (een kwartier na vertrek vanaf de Remise).

Verdere inlichtingen op www.rtm-ouddorp.nl.

Reageer als eerste
Meer berichten