Logo brielschecourant.nl


Tanja van Eendenburg bij haar bedrijf (Foto: Privé)
Tanja van Eendenburg bij haar bedrijf (Foto: Privé)

Petra is Held van de week

Waar stond je wiegje?

Ik ben op 26 november 1973 geboren in Brielle aan het Slagveld. Daar hadden mijn ouders een winkel met aan de achterkant hun garage. Mijn geboortehuis staat er niet meer. Niks herinnert daar nog aan mijn ouderlijk huis.

Ben je een echte Brielse?

Dat ben ik zeker, want ik ben er geboren. Maar het ligt wel wat ingewikkelder, want ik woon al weer een aantal jaren in Hellevoetsluis. Als ik ooit, na nog een heel lang leven, er niet meer zal zijn, word ik wat mij betreft begraven in Brielle. Dat is toch wel mijn stad.

Ben je trots op Brielle?

Tuurlijk. Neem nou de Nobel- en Voorstraat. Het is toch een feest om daar doorheen te lopen met al zijn kleine winkeltjes? Hoeveel boetiekjes zijn er niet, bijzondere winkeltjes met vaak de eigenaar en niet een zetbaas achter de toonbank? En wat denk je van de toren van de Catharijnekerk, de gezellige horecagelegenheden in de binnenstad en het historisch museum?

Wat kan beter?

Dat weet ik zo gauw niet, maar wat vooral blijven moet, is de viering van 1 april. Vele Briellenaren zorgen er elk jaar opnieuw voor dat het een bijzonder evenement is. In Brielle gebeurt natuurlijk nog veel meer zoals het bevrijdingsfestival en al die andere activiteiten zoals 'Brielle Bruist', het vertelfestival en dan nu weer iets nieuws in de vorm van het Foodtruckfestival.

Waar kennen we je van?

Ik sta elke dag achter de balie in onze garage. Zo langzamerhand zijn daar vele klanten de deur in- en uitgelopen. Ik laat me natuurlijk met regelmaat in Brielle zien en ben ik betrokken bij verschillende Brielse evenementen. Mijn enthousiasme voor Brielle is natuurlijk niet zo gek, want dat is door mijn ouders mij met de paplepel ingegoten.

'Ik heb hier zo'n beetje alles wat ik me wensen kan'

Je hebt dus een druk leven?

Dat is ook zo. Het ondernemen en het moederschap met alles wat daarbij hoort, is lang niet altijd even makkelijk.

Een hartstikke leuke opsteker is dat onze garage de halve finale heeft gehaald bij de landelijke uitverkiezing 'Beste garage van het jaar'. Daar ben ik best wel een beetje trots op. Een wedstrijd die jaarlijks wordt georganiseerd door de Bovag.

Volgende maand horen we of we bij de laatste drie zitten en in oktober wordt de winnaar bekend gemaakt.

Zal je ooit nog weggaan uit Brielle?

Als ik weleens zo'n programma zie waarbij een heel gezin verkast naar een ver buitenland en daar opnieuw begint, dan denk ik weleens stiekem dat dat misschien ook wel iets voor mij is. Maar hier heb ik zo'n beetje alles wat ik me wensen kan.

Reageer als eerste
Meer berichten