Logo brielschecourant.nl


De gedupeerde Ronald van Gils, op de foto op de plaats waar de aanrijding heeft plaatsgevonden, zal het voorlopig zonder zijn driewieler moeten doen.
De gedupeerde Ronald van Gils, op de foto op de plaats waar de aanrijding heeft plaatsgevonden, zal het voorlopig zonder zijn driewieler moeten doen.

Ronald gedupeerd door aanrijding

Op weg naar zijn werk bij de Dukdalf, werd Ronald van Gils donderdagochtend 6 juli aangereden. Ronald kwam eraf met een pijnlijke voet maar zijn driewieler lag in de kreukels. Vader Joop is daarom op zoek naar de onbekend gebleven automobilist.

Door Dick Snijders

Brielle - Vader Joop weet het wel heel precies. "Mijn zoon Ronald is donderdagochtend om 9.17 uur aangereden op zijn driewieler," vertelt hij verontwaardigd. "Mijn zoon heeft een verstandelijke beperking en was op zijn driewieler op weg van zijn woning aan de Coppelstockstraat op weg naar zijn werk in de Dukdalf. Hij vertrok van zijn woning, waar hij wordt begeleid door Ipse de Bruggen en reed onderweg naar de Dukdalf door de Vrouwenhoflaan waar hij werd aangereden door een auto."

Vader Joop vertelt dat Ronald aan de rechter achterkant van zijn driewieler werd geraakt. "De man stapte mopperend en vloekend uit en zei iets als 'dat heb ik weer'. Hij vroeg aan Ronald of hij iets mankeerde en toen mijn verbouwereerde zoon zei dat dat niet het geval was, stapte hij weer in zijn auto en reed weg."

De lichamelijke gevolgen voor Ronald lijken inderdaad mee te vallen. Zijn begeleiders gaven donderdagavond alleen aan dat Ronald een beetje last had van zijn voet. Maar de gevolgen voor de voor Ronald onmisbare driewieler zijn een stuk groter. En daarmee ook voor Ronald zelf. "De fiets staat bij de fietsenmaker in Hoogvliet. Duidelijk is dat er in ieder geval twee nieuwe achterwielen in moeten en dat de kettingkast vernieuwd moet worden. Dat zijn behoorlijke kosten, maar nog belangrijker is dat Ronald zo een stukje van zijn zelfstandigheid kwijt is."

Joop van Gils is na de gebeurtenis op zoek naar de automobilist. "Ik ga ervan uit dat het een inwoner van Brielle is, omdat hij ook 's morgens vertrok. Jammer dat deze man niet de moeite heeft genomen om te kijken waar Ronald woont. Dat was niet zo moeilijk geweest. Iedereen kan vertellen dat hij bij Ipse woont, maar net om de hoek waar de auto vandaan kwam. Dus ik hoop dat iemand wat heeft gezien of dat deze meneer mij zelf even belt."

Oproep

Joop van Gils roept de betrokken automobilist op zich te melden. Ook komt hij graag in contact met anderen die de aanrijding hebben zien gebeuren. Van Gils is telefonisch bereikbaar via nummer 010-4720985.
Een mail sturen kan ook: joopvan_gils@hotmail.com

Reageer als eerste
Meer berichten