Logo brielschecourant.nl


Robert Jansen en Liesbeth Klee verwachten dat het nieuwe festival ervoor zal zorgen dat Brielle nóg aantrekkelijker wordt voor het publiek.
Robert Jansen en Liesbeth Klee verwachten dat het nieuwe festival ervoor zal zorgen dat Brielle nóg aantrekkelijker wordt voor het publiek.

Niet alleen maar eten tijdens het nieuwe Foodtruck Festival

De Brielse Belangvereniging doet alle moeite om Brielle nog aantrekkelijker te maken voor het publiek. Namens de vereniging verwachten Robert Jansen en secretaris Liesbeth Klee dat het nieuwe Foodtruck Festival daar ook weer een bijdrage aan levert.

Brielle - Er is hard gewerkt aan het opzetten van het nieuwe festival op 7, 8 en 9 juli. "Dan zal een aantal bestelbusjes Brielle aandoen met een groot aanbod van ter plekke klaargemaakt eten," vertelt Klee. Die busjes worden zo opgesteld, dat de bezoeker tijdens het festival overal kan eten en proeven en ook nog eens de soms bijzondere busjes kan bewonderen. "En waarschijnlijk is er bij die gelegenheid ook nog de gelegenheid een filmpje te pikken in de buurt van die foodtrucks," vult Jansen aan. Tegelijkertijd is er een open podium, waarbij iedereen zijn kunsten kan vertonen of ten gehore kan brengen.
De twee zien deze aanvulling als meer dan welkom om het doel van de belangenvereniging nog beter gestalte te kunnen geven: Brielle nog aantrekkelijker maken voor het publiek. Maar er is meer. De oplettende wandelaar, die na woensdag 26 april een rondje liep binnen de vesting van Brielle, heeft kunnen zien dat de Nobelstraat en de Voorstraat zijn voorzien van nieuwe versiering. "Dat kwam er niet zo maar," zegt Klee. "In de wintermaanden is het een goed Briels gebruik dat er feestverlichting wordt opgehangen. Ergens in november verschijnen de lampjes om in de loop van februari weer te verdwijnen. En toen werden we op het idee gebracht om er eens over na te denken om vanaf het voorjaar tot het najaar de hoofdstraten van Brielle extra aantrekkelijk te maken met versiering die in de plaats zou moeten komen voor de sfeerverlichting."

Zo kwam van het een het ander. Buiten de aanschafkosten van de nieuwe versiering waren er geen andere extra kosten. De aankoop werd gedaan en het resultaat mag er zijn. Sprongsgewijs hangen in de beide hoofdstraten nu, op een speelse manier, de wapens van Brielle, Zwartewaal en Vierpolders. Jansen: "We hebben er aan gedacht ook schilden te laten maken met de Geuzenvlag erop. Maar het oranje van de Geuzenvlag in combinatie met de andere kleuren deed pijn aan je ogen."

Het Foodtruck Festival is vrijdag 7 juli van 15.00 tot 23.00 uur, op zaterdag 8 juli van 12.00 tot 23.00 uur en op zondag 9 juli van 13.00 tot 21.00 uur op het Bleijkers Bolwerk in Brielle. Meer informatie op www.beleefbrielle.nl of toostfoodtruckfestival.nl.

Reageer op dit nieuws 1
Meer berichten