Logo brielschecourant.nl


Klompendansen voor de Oogstdag!

Bij hun zoektocht naar een klompendansgroep kregen de Plattelandsjongeren Voorne nul op het rekest. En dat terwijl 10 jaar geleden tijdens de Oogstdag, die zij op 26 Augustus wederom organiseren, een dansgroep uit Zeeland met hun optreden voor een aangename verrassing zorgde. Klompendansen staat blijkbaar niet meer op het programma van een dansschool. Hierop besloot Marleen Scheijgrond, voorzitster van de Oogstdag organisatie, zelf een klompendansgroep op te richten.

En zo begon afgelopen april een groep van 32 enthousiastelingen, veelal leden en oud leden van de plattelandsjongeren Voorne, onder begeleiding van een professionele lerares met het instuderen van een klompendans, die zij tijdens de Oogstdag eind Augustus een aantal keer gaan opvoeren. De jongste danser is 18 jaar, de oudste bijna 70 jaar, daarmee dansen de plattelandsjongeren het oud bollige imago van het klompendansen van zich af en gaan iedereen verrassen met de verschillende dansstijlen die het klompendansen te bieden heeft!

De Oogstdag wordt op 26 Augustus georganiseerd aan de Kerkhoekweg 2 in Tinte van 10:00u- 17:00, de toegang is GRATIS. Naast het klompendansen staat de tarweoogst van het verleden tot heden op het programma en is er o.a. een boerenmarkt, bedrijvenbeurs, maisdoolhof, trekkershow, horeca, livemuziek en een kinderplein. Kijk voor het volledige programma op de facebook van Oogstdag Tinte of op pjvoorne.nl.

Reageer als eerste
Meer berichten