Logo brielschecourant.nl


12-uursrace voor lokale scoutinggroepen

In de nacht van vrijdag 16 en zaterdag 17 juni a.s. vindt de 12-uurs zeilrace plaats. De 12-uurs zeilrace is een jaarlijks terugkerend evenement voor alle waterscouts vanaf 10 jaar in de regio Maasdelta en wordt gevaren op het Brielse meer. De start vindt plaats bij Scoutcentrum Oosterland waar vier scoutingverenigingen hun vletten hebben liggen.

Meer dan veertig lelievletten met waterscouts vanaf 10 jaar als bemanning, liggen vrijdag 16 juni om 22.00 uur avonds klaar voor de start. Ze starten dan door middel van de spectaculaire Le Mansstart, waarna ze in 12 uur zoveel mogelijk rondes varen over het Brielse meer. Om de lange nacht te breken moeten ook de zogenaamde huiskamervragen beantwoord worden. Hiermee wordt de theoretische nautische kennis van de waterscouts getest. s' Morgens om 10.00 uur komen de scouts weer aan wal en volgt de prijsuitreiking.

Natuurlijk bent u van harte welkom om te komen kijken bij de race. Met name het startmoment is spectaculair.

Routebeschrijving ZVC 'Oosterland'

Over de Rijksstraatweg naar Brielle. Bij rotonde (naast de watertoren) naar links. Ná het pompstation (FireZone) afslag rechts de polder in. Deze weg volgen naar links en vervolgens de afslag naar rechts nemen (richting Brielse Meer). Staat een bordje in de berm ! Bij de slagboom uitstappen en ca. 200 mtr de dijk rechts oplopen = ZVC 'Oosterland'.

Vanaf de N57 afslag Brielle nemen. Bij rotonde & stoplicht rechtdoor. Dan op twee opeenvolgende rotondes rechtdoor rijden. Ná het pompstation (FireZone) afslag rechts de polder in. Deze weg volgen naar links en vervolgens de afslag naar rechts nemen (richting Brielse Meer). Staat een bordje in de berm ! Bij de slagboom uitstappen en ca. 200 mtr de dijk rechts oplopen = ZVC 'Oosterland'.

Wij hopen u te mogen verwelkomen op ons evenement.

Reageer als eerste
Meer berichten