Logo brielschecourant.nl


Fietstocht voor Pink Ribbon

Sportievelingen kunnen zaterdag 24 juni fietsen voor het goede doel. Thessa van der Nol van Van Leeuwen Tweewielers in Rozenburg organiseert een fietstocht voor Pink Ribbon.

Thessa weet uit eigen ervaring hoe belangrijk het werk van Pink Ribbon is. “Ik heb zelf borstkanker gehad”, vertelt Thessa. “Het was een heftige en emotionele tijd waarin ik voor de behandeling vaak naar het ziekenhuis moest. Ik heb toen zelf ondervonden hoe belangrijk het werk van Pink Ribbon is.”

Pink Ribbon financiert onderzoeken en projecten op het gebied van behandeling, nazorg en onderzoek naar borstkanker. Met als doel: een beter en langer leven voor (ex-)borstkankerpatiënten. Thessa wil hier graag haar steentje aan bijdragen.

Ze organiseert de fietstochten in en rondom Rozenburg samen met Toerclub Voorne-Putten en WMV Rozenburg. De start van de tochten is vanaf het gemeentehuis aan de Jan van Goyenstraat. Er zijn drie afstanden. “De korte van 40 kilometer is erg populair en is al bijna uitverkocht. Bij de pelotontochten van 60 en 100 kilometer voor racefietsers zijn nog startbewijzen beschikbaar. Het is trouwens ook voor mannen mogelijk om mee te doen.”

Afhankelijk van de lengte van de tocht wordt gepauzeerd bij De Bollaarshoeve tussen Brielle en Oostvoorne of bij paviljoen De Duinrand aan het Oostvoornse Meer. Ook kan er gestopt worden bij Landwinkel Klok in Brielle. Thessa: “Samen met onze sponsors, waaronder de PLUS in Rozenburg verzorgen wij de verfrissingen.”

Deelname aan een van de tochten kost €5,- per persoon. “Het gehele inschrijfgeld komt ten goede aan Pink Ribbon. Als mensen niet kunnen fietsen en toch willen doneren, staat er een donatiebox in de fietsenwinkel.”

Inschrijfformulieren kunnen worden afgehaald bij Van Leeuwen Tweewielers in Rozenburg.

Meer info: www.facebook.com/leeuwen2wielers

Reageer als eerste
Meer berichten