Logo brielschecourant.nl


Dokter Björn Mulder stoomde Feyenoordtopscorer Nicolai Jørgensen klaar voor de laatste wedstrijden van het seizoen, waarin de Deen een beslissende rol speelde.
Dokter Björn Mulder stoomde Feyenoordtopscorer Nicolai Jørgensen klaar voor de laatste wedstrijden van het seizoen, waarin de Deen een beslissende rol speelde.

De man die Nicolai Jørgensen klaarstoomde voor de titel

Rotterdam - Door Dirk Kuyt in staat te stellen zijn derde doelpunt te scoren, leverde Nicolai Jørgensen zondag weer een belangrijk aandeel. Maar een rugblessure had dat bijna onmogelijk gemaakt. Clubarts Casper van Eijck klopte echter aan bij dokter Björn Mulder en chiropractor Arthur Mulder, waarna Jørgensen klaar werd gestoomd voor de laatste wedstrijden.

Door Dick Snijders

Na elk weekend kloppen amateursporters bij hun huisarts aan en zijn wachtkamers van eerste-hulpafdelingen vol sporters met ongemakken. Pas in een veel later stadium klopt een deel van die sporters aan bij de praktijk van de heren Mulder. "Jammer," vindt Björn Mulder. "Sporters staan dan vaak al weken aan de kant zonder dat er iets aan de oorzaak van hun probleem is gedaan. Naast topsporters zijn juist heel veel amateursporters en jeugdige sporters onnodig lang geblesseerd omdat de behandeling van de fysiotherapeut onvoldoende is en opereren al helemaal geen optie is. Meer dan eens betekent dat zelfs een vroegtijdig einde van de carrière van een bijzonder talentvolle sporter. Sporters hebben juist een krachtigere behandeling nodig die werkt."

In hun praktijk op een steenworp afstand van de Kuip zien vader en zoon Mulder allerlei sporters voorbijkomen. Ze vertellen over een tennisster met een tenniselleboog, een golfer met een probleem aan zijn hand, een waterpoloster met een problematische schouder, een hardloper die na een behandeling toch de marathon weer kon lopen en heel veel voetballers.

Een van die voetballers is Feyenoordspits Nicolai Jørgensen. Toen die in de beslissende fase van de competitie geblesseerd raakte, stond de medische staf van de club voor een raadsel. Door hardnekkige rugpijn kon hij niet spelen. Nadat clubarts Casper van Eijck hem naar de praktijk van de Mulders had doorverwezen, was op de bank direct te zien dat de rug van de Feyenoorder scheef stond. "Voor zijn gevoel was dat heel normaal. Dat komen we vaak tegen bij sporters," vertelt Arthur. "Maar nadat ik hem had rechtgezet, voelde het gelijk een stuk beter. Maar daarmee waren we nog niet klaar. Door de lange scheefstand waren de ligamenten, de banden die ervoor zorgen dat je wervels op z'n plaats blijven, opgerekt."

Daar kwam zoon Björn in beeld. Hij is gespecialiseerd in herstellende injecties die de banden prikkelen om sterker te worden en hun werk weer beter te doen. "Na de behandeling scoorde Nicolai Jørgensen een aantal belangrijke doelpunten. Zo hebben wij een belangrijke medische bijdrage kunnen leveren aan het kampioenschap van Feyenoord." vindt Björn.
Kijk voor meer over de combinatie van chiropractie en injectietherapie bij blessures op DokterMulder.nl.

Reageer als eerste
Meer berichten