Logo brielschecourant.nl

Het derde Brielsch bierfestival heeft dit jaar een regionaal karakter en zal plaatsvinden in twee locaties

Dit jaar is zal het derde Brielsch bierfestival plaatsvinden op 20 mei. Het bierfestival zal plaatsvinden tijdens de week van het Nederlandse bier. Dit jaar komen er vijf brouwers uit de regio Rotterdam en Flakkee en een Nederlandse ambassadeur voor de Belgische brouwers van Corné en Viven.

De volgende brouwers zullen er dit jaar aanwezig zijn:

Raven Bone Hill: Deze brouwerij uit Maassluis was in 2010 een initiatief van Joram de Raaf, Nico Bote en Arnout Vreugdenhil. Ondertussen is de brouwerij veel verder gegroeid. Brouwerij Raven Bone Hill is door liefhebbers erkend als een brouwer van de categorie betere bieren. Ondertussen hebben ze al diverse bieren op de markt gebracht.

Ebontree: Een verrijking van de biermarkt, Je zal maar zulke ijverige smaakpapillen hebben als Rien Polak. De hobbybierbrouwer maakte begin dit jaar de sprong in het diepe: Ebontree is de nieuwe speler in het bierveld. Het heeft Rien niet tegengehouden. Na jarenlang zijn hobby te hebben uitgevoerd, van zijn omgeving te hebben gehoord dat hij een lekkere smaaksnaar weet te raken én zelfs bij wedstrijden speciaal voor hobbybrouwers in de prijzen viel, ging dit jaar het roer om. 20 mei kan je zijn prijswinnende bier komen proeven tijdens het “Brielsch Bierfestival”.

Solaes: Solaes Dit bier wordt gebrouwen op het eiland Goeree-Overflakkee en heeft een typisch Flakkees karakter. Een beetje bars maar met een groot hart. Dat maakt het bier zo uniek van smaak. Drink het samen, als er (niet) iets te vieren valt of na een dag noeste arbeid. Solaes Bier zorgt eigenlijk altijd voor leven in de brouwerij. Behalve als je zwanger bent of nog moet rijden. Dan stel je het drinken van dit prachtige bier gewoon even uit. Dat kan best, das helemaal niet erg.

Brielsch Brouwers Gilde: Een groep bierliefhebbers die het Briels speciaal bier “Den Thienden Pennick” op de markt gebracht hebben. Dit bier is ondertussen ook verkrijgbaar in Brielle maar ook in Oostvoorne. Ook zijn ze druk bezig met de Briels microbrouwerij bij het biercafé van Brielle “’t Kont van het Paard” .Hier zal het tweede Briels bier gebrouwen gaan worden in de toekomst wat exclusief verkrijgbaar zal zijn in ’t Kont van het Paard. Dit bier zal “’t Dorstige Ros” gaan heten. Ook zijn ze bezig met een eigen blond bier, dit bier kan ook geproefd worden tijdens het festival.

De Vlaardingse Bierbrouwerij: Vier Vlaardingse vrienden vatten in 2011 het plan op een oude traditie weer in ere te herstellen, en er voor te zorgen dat er in Vlaardingen wederom bier gebrouwen kan worden. Na een jaar recepten bedenken en uitproberen in een kleine brouwinstallatie, werd uiteindelijk ‘hét’ recept gevonden, dat wat de brouwers betreft een Vlaardingens biertje waardig was. Een stoer, amberkleurig, tikkeltje eigenwijs maar vooral no-nonsense en lekker door drinkbaar bier was een feit. Dit bier heet “Vulcaan”.

Vanuit België zal de Nederlandse ambassadeur van de merken Viven en Corné aanwezig zijn tijdens het festival. In 2003 nam Tony Traen de Kapel van Viven over van Willy de lobel. Sindsdien heeft de Kapel van Viven enkele ontwikkelingen ondergaan. Een fonkelnieuwe look, een verbeterd recept voor het Klooster van Viven en een nieuwe naam. De Kapel van Viven en Klooster van Viven werden kortweg Viven Blond en Viven Bruin gedoopt. Het idee om de Vlaamse brouwkunst toe te passen op niet-Vlaamse bieren liet Tony niet los en samen met Dirk Naudts van de Proef brouwerij ontwikkelde hij de veelbelovende recepten van de Viven Ale, Viven Porter, Viven Imperial IPA en Viven Master IPA. Geen alledaagse bieren die toch elke bierkenner bekoren.

Voluit heet de tripel van Corné : ´La Corne du Bois des Pendus La Triple 10º´, de naam is haast groter dan de kleinschalige brouwerij waar dit bier vandaan komt. Het bier is een typische Belgische tripel met veel tonen van fruit, graan en honing. La Corne du Bois des Pendus is een Belgisch bier van hoge gisting. Het bier is vernoemd naar La Corne du Bois des Pendus, een plaats in de huidige Belgische provincie Luxemburg. In februari 1636 werden hier in een hoornvormig gedeelte van het woud van Anlier tijdens de Dertigjarige Oorlog door Oost-Europese soldaten, ingehuurd door Duitsland, een honderdtal dorpsbewoners opgehangen.

Het festival zal plaatsvinden op zaterdag 20 mei, de live muziek zal verzorgd worden door Rob Hendrikse ook bekend als “Fixxxman, hij zal voornamelijk blues en rockcovers spelen in beide locaties. De entreekosten bedragen dit jaar ook weer €12,50 u krijgt hiervoor een leuk proefglas (die u na afloop mee naar huis mag nemen) en 3 muntjes om het glas te laten vullen bij de brouwers of bij de bar van 't Kont van het Paard. Het festival duurt van 13.00 uur tot ongeveer 17.30 uur. U kunt uw glas en eerste drie muntjes aanschaffen bij ’t Kont van het Paard aan de Kaatsbaan 1 in de historische vesting van Brielle. Indien nodig kunt u voor 2 euro per muntje extra muntjes aanschaffen bij de bar van ’t Kont van het Paard.

Reageer als eerste
Meer berichten