Logo brielschecourant.nl


Weekend Born to be Wild in Rockanje

In het derde weekend van mei prijkt de Rockanje-Classic voor de 18e keer op de evenementenkalende. De laatste jaren is daar een officiële Supermoto BeNeCup aan toegevoegd. Met het gelijktijdig laten plaatsvinden van de Benelux H.O.G.-rally is vorig jaar een nieuwe weg ingeslagen om dit evenement jaarlijks nog groter en afwisselender te maken voor de motorliefhebber.

Rockanje - Omdat MotoPort Rockanje er in 2016 ook nog eens de 'More in Store Days' aan toevoegde, werd Rockanje twee dagen het motormekka van Nederland. Maar nog was de organisatie niet tevreden; de verschillende onderdelen stonden te los van elkaar.

Het Supermoto BeNeCup gedeelte komt dit jaar niet meer terug in Rockanje. Het raceprogramma zal weer ouderwets uit historisch motorgeweld bestaat. MotoPort Rockanje, leden van de Intruder Owners Club World-Wide (IOCWW) en de Knights Templar Motorcyclist Charity Organization (KTMCO) gaan dit jaar iedereen laten genieten van motoren 'in' Rockanje en zorgen twee dagen lang voor een aanvullend programma op de Moolhoek en de 2e-Slag.

Vrouwen met ballen

Vanaf vrijdagmiddag worden de eerste Intruders van de IOCWW, andere Suzuki merkenclubs en vrije rijders geparkeerd bij een aantal hotels en campings in Rockanje, Oostvoorne en Brielle. Ook zal het rennerskwartier aan de 2e-Slag - net achter de duinen - zich vullen met zowel motorische- als uit vlees en bloed opgebouwde veteranen. Hier weinig tentjes, maar hoofdzakelijk caravans en campers. Rockanje wordt weer een weekend de thuishaven van mannen met baarden, vrouwen met ballen, tattoos en heel veel leer! Vierwielig blik gevuld met jengelende kinderen en koelboxen zijn voor een paar dagen geen 'core business'. Tussen 19 en 21 mei is het credo weer motoren, motoren en nog meer motoren.

Waar in 2016 het donkerbruine pruttelgeluid van Harley Davidsons drie ochtenden lang te horen was, is het in 2017 de beurt aan het bijna identieke geluid van de Suzuki Intruder. Strandpaviljoen Beach West aan de 2e-Slag is vanaf vrijdagavond het 'meeting point' voor Intruders, maar ieder ander is hier ook gewoon welkom om van een hapje, een drankje en sterke motorverhalen te genieten.

Op initiatief van het Brielse Smokey's Disciple, staat de Suzuki Intruder op zaterdag 20 mei ook centraal op de door MotoPort Rockanje en de KTMCO georganiseerde motormarkt en het charity-square.

De zondag staat in het teken van écht motorrijden. Niet alleen in de vorm van een tweede dag Classic-races op het circuit. Vanaf – en door – MotoPort worden prachtige toerritten georganiseerd.

Reageer als eerste
Meer berichten