Logo brielschecourant.nl


Alzheimer Café Brielle: Als opname in zicht komt, een ingrijpend proces

Ondanks de inzet van partner, kinderen, buren, vrienden, vrijwilligers en professionele hulpverleners kan het moment aanbreken dat de verzorging van iemand met dementie thuis onmogelijk wordt. Op woensdagavond 10 mei a.s. zal maatschappelijk werkster Mariska Bloemheuvel, informatie geven over het proces rondom een opname in een verpleeghuis/zorginstelling.

Wanneer de zelfredzaamheid verdwijnt en thuis wonen moeilijk wordt, kan een opname in zicht komen. Een moeilijke beslissing en een ingrijpend proces voor alle betrokkenen. Voor de partner of familie zijn de gevoelens vaak ook heel tegenstrijdig omdat er naast verdriet ook sprake is van een zekere ontlasting. Hoewel men ook na de opname mantelzorger blijft! Zijn er alternatieven en hoe maak je een keuze? Hoe kan je je hierop voorbereiden?

Deze avond is hiervoor uitgebreid aandacht, en verder voor alles wat er voor, tijdens en na opname aan de orde kan zijn.

Het Alzheimer Café is vanaf 19.00 uur geopend. Aanvang 19.30 uur. Adres: Infirmerie, Rozemarijnstraat 42 te Brielle. Toegang en deelname is gratis.

Het Alzheimer Café Brielle wordt gehouden op iedere tweede woensdagavond van de maand en is een informele ontmoetingsplek voor mensen met dementie, hun naasten, hulpverleners en álle overige belangstellenden. Tijdens de bijeenkomsten met afwisselende onderwerpen krijgen de bezoekers informatie over dementie, kunnen zij vragen stellen en ideeën en ervaringen uitwisselen.

Reageer als eerste

Lees ook

Meer berichten