Logo brielschecourant.nl

Geheugentraining in Alzheimer Café Hellevoetsluis

In het Alzheimer Café Hellevoetsluis wordt maandag 1 mei over geheugentraining gesproken. Gastspreekster is mevrouw Astrid Severens.

Astrid Severens is een GGZ gecertificeerd cognitieve trainer. De training die zij geeft is zowel gericht op het oefenen van het geheugen als van het lichaam. Bewegingsoefeningen en geheugen opdrachten wisselen elkaar af om zo langer zelfredzaam te blijven. Astrid werkt veel met mensen met geheugenproblemen. Uit steeds meer onderzoeken blijkt dat bewegen een gunstige invloed heeft op de conditie van de hersenen. Het risico op geheugen- en concentratieproblemen wordt daardoor verminderd.

Door te bewegen worden in de hersenen nieuwe cellen aangemaakt. Deze nieuwe cellen zijn kwetsbaar en als we ze niet aan het werk zetten door ze een uitdaging te geven verdwijnen ze weer. Tijdens de sportieve geheugentraining worden de hersenen geprikkeld en gestimuleerd.

Uiteraard is er voldoende gelegenheid voor het stellen van uw vragen en delen van uw ervaringen.

Het Alzheimer Café is vanaf 19:00 uur geopend. Aanvang programma 19:30 uur.

Het Alzheimer Café is te vinden in de zaal van Hart van Hellevoet aan De Eik 68 in Hellevoetsluis, te herkennen aan de vlag van Alzheimer Nederland. Toegang en deelname is gratis.

Het Alzheimer Café Hellevoetsluis wordt gehouden op iedere eerste maandagavond van de maand en is een laagdrempelige ontmoetingsplaats voor mensen met een (beginnende) dementie, hun partners, familieleden en andere belangstellenden.

Reageer als eerste
Meer berichten