Logo brielschecourant.nl


Boek van Jack Prins maakt indruk op Aboutaleb

Rotterdam - Burgemeester Ahmed Aboutaleb heeft woensdag het eerste exemplaar in ontvangst genomen van het boek 'Alfabet van de Afgrond'.. Hierin beschrijft Jack Prins wat hem tijdens de Tweede wereldoorlog als Joods kind is overkomen. Het boek werd gepresenteerd in museum 40-45Nu aan de Coolhaven. 

Burgemeester Aboutaleb vertelde dat hij  nog regelmatig nieuwe dingen over de oorlog hoort. "Elk jaar in november wordt  in het Feyenoordstadion de razzia herdacht. Er komen dan altijd mensen naar mij toe met een schoenendoos vol spullen. 'Burgemeester, wilt u hier eens naak kijken', vragen ze dan. Ze hebben altijd tranen in hun ogen. Wie denkt dat het verhaal van de Tweede Wereldoorlog is verteld, komt bedrogen uit. Er zijn nog tal van verhalen die het verdienen om verteld te worden." 

Bij het lezen van het boek van Prins schokte het de burgemeester dat Joodse kinderen op volgorde van hun achternaam werden weggevoerd. "Wie haalt het in zijn hoofd om kinderen op alfabetische volgorde uit de klas te halen en te elimineren. Laat dat maar eens op je inwerken."

'Alfabet van de Afgrond' door Jack Prins is een uitgave van Coolegem Media. Het kost 19,95 euro en is verkrijgbaar in de boekwinkel. 

(Arco van der Lee)

Reageer als eerste
Meer berichten