Logo brielschecourant.nl


foto: J.R. Fröling
foto: J.R. Fröling

Strand weer op zijn paasbest

Met het enthousiaste hulp van Scouting Hellevoetsluis zijn het strand en de duinen bij het Haringvlietstrand weer helemaal schoon.

Rotary Club Rotterdam Bernisse organiseerde in samenwerking Scouting Hellevoetsluis alweer voor de vierde keer op paaszaterdag een strandopruimactie bij het Haringvliet. Gewapend met prikstokken en vuilniszakken verzamelden de scouts en de leden van de Rotary Club afval in de duinen en op het strand tussen de Haringvlietdam en de strandopgang bij het Gorzenpad.

Er was een feestelijke dag van gemaakt. De ochtend werd geopend door de Hellevoetse wethouder Hans van Lith, die aangaf dat een schoon strand en duinen niet alleen voor natuur en milieu een goed is, maar ook voor iedereen, die graag op het strand wil recreëren.

Hoe uniek het duin- en strandgebied op Voorne is en hoe belangrijk het is voor de dieren dat vooral plastic goed wordt opgeruimd werd met veel enthousiasme verteld door Gerrit Molengraaf van IVN. Hij wist daarbij de scouts ook nog met een prachtig staaltje goochelkunst te vermaken.

Daarna gingen de strandschoonmakers op pad. Er werden ondanks dat onze Voornse stranden en duinen goed schoongehouden worden toch behoorlijk wat vuilniszakken gevuld met flesjes, blikjes en grote en kleine aangespoelde voorwerpen en stukken plastic.

Aan het eind van de speurtocht werden de strandschoonmakers tot hun verrassing opgewacht door de Paashaas met een mand vol lekkere eitjes!

De leden van Rotary Club Rotterdam Bernisse dragen graag een steentje bij in de zorg voor een mooie en schone leefomgeving op Voorne-Putten en dat geldt ook voor het recreatiepark Poort van Zeeland (voorheen Camping De Quack) en Citta Romana, die met het faciliteren van deze actie mede hebben gezorgd voor een geslaagde dag.

Nadat alle afval door de gemeente Hellevoetsluis was afgevoerd werd de jeugd getrakteerd op frites en een drankje waardoor ze weer genoeg energie hadden om nog een tijdje te spelen in het Adventure Dome.

Reageer als eerste
Meer berichten