Logo brielschecourant.nl


Interactieve Doe-Dag Gezamenlijke Brandweer voor Roparun

De Gezamenlijk Brandweer houdt op Koningsdag samen met de vrijwillige brandweer en de Jeugdbrandweer van Rozenburg een grote interactieve Brandweer Doe-Dag voor jong en oud om geld op te halen voor de Roparun.

Rozenburg - Bezoekers kunnen voor 5 euro een knipkaart kopen, waarmee ze aan vijf verschillende activiteiten kunnen deelnemen. Zo ervaren ze zelf hoe het is om brandweerman of –vrouw te zijn. Kinderen kunnen met de Jeugdbrandweer een parcours afleggen met ladders en slangen. Ook kunnen ze zelf brandjes blussen en werken met redgereedschappen, zoals de een schaar om auto’s open te knippen. Daarnaast is er een containerbaan waar je in het donker, in een brandweerpak, met een warmtebeeldcamera doorheen loopt.

Bijzonder is dat het publiek kan kennismaken met de nieuwste innovaties van de Gezamenlijke Brandweer, zoals een virtueel computersysteem om met behulp van computersimulaties te oefenen met het blussen van verschillende soorten branden. Moeilijk te ensceneren situaties als een brandende tankwagen, kun je zo toch realistisch meemaken.

De voertuigen zijn in het echt te bewonderen, met uitleg over alle mogelijkheden. Bijna alle brandweermannen en leden van de Jeugdbrandweer zijn aanwezig. Bij ze brandweerkazerne op de kunnen mensen voor het goede doel hun auto laten wassen door brandweermannen. Ook zijn er diverse spectaculaire demonstraties.

De activiteiten vinden plaats op drie locaties in Rozenburg: het Molenveld aan de Jan van Goyenstraat, het trainingscentrum van de Gezamenlijke Brandweer aan de Frans Halsstraat en de kazerne aan de Laan van Nieuw Blankenburg. De locaties liggen op loopafstand van elkaar, maar er rijdt ook een brandweerauto tussen de locaties om geïnteresseerden te vervoeren.

De Roparun is een jaarlijkse estafetteloop tussen Parijs en Rotterdam om geld op te halen. Het motto van de Roparun is: ‘Leven toevoegen aan de dagen, waar vaak geen dagen kunnen worden toegevoegd aan het leven.’ Met de opbrengst worden ruim 100 goede doelen ondersteund in hun werk voor mensen met kanker. Het team van de Gezamenlijke Brandweer doet voor de derde keer mee.

Reageer als eerste
Meer berichten