Logo brielschecourant.nl


Rode Kruis Voorne-Putten weg van vaste stek Catharijnehof

Het Rode Kruis afdeling Voorne-Putten heeft het Catharijnehof verlaten. "Deze beslissing moest genomen worden om het voortbestaan van de afdeling te waarborgen," zegt Ruud van Donkelaar, vrijwilliger van de afdeling en lid van de werkgroep herhuisvesting.

Door Martin van Gurp

Brielle - Voor een belangrijk deel draait het Rode Kruis Voorne-Putten op zelfverworven geldmiddelen. In de afgelopen jaren is de spoeling steeds dunner geworden. De crisis was daar debet aan. Maar ook de steeds veranderende maatschappij. Het huren van de ruimte aan het Catharijnehof werd een financieel blok aan het been. En daarom heeft het Rode Kruis het oude pand verlaten. "We zijn nu onze eigen ruimte kwijt. Het opgeven van een eigen stek is een flinke stap terug," treurt Ruud van Donkelaar. "Maar het geeft wel de nodige financiële ruimte."

Het Rode Kruis Voorne-Putten kijkt alweer vooruit. "Er is een streep gehaald door een enorme kostenpost. Dat betekent dat de vijftig vrijwilligers ook actief zullen blijven. "Sterker nog; wij gaan onze activiteiten verder uitbreiden. Want wij zien en horen dat er nog veel werk te doen is."

Van oudsher is de afdeling actief voor de Plantage, maar ook voor de voedselbanken in Brielle en Rozenburg, de truckrun voor gehandicapten, het vliegerfestival in Spijkenisse, de wielerronde van Abbenbroek en de 1-aprilviering in Brielle. "Maar weinigen zullen weten dat onze vrijwilligers hier hun werk verrichten, hetzij in de vorm van eerste-hulpverlening, chauffeurs voor speciaal vervoer, of gewoon omdat hier of daar hulp nodig is. En dat allemaal belangeloos."

Met het noemen van het speciale vervoer tipt Van Donkelaar een belangrijk deel van de werkzaamheden aan. "Wij hebben een aangepaste bus die geschikt is voor rolstoelvervoer. Met grote regelmaat worden ritten geboekt."
Ook EHBO-cursussen worden gegeven. "Wij hebben een keur aan cursussen die bij ons gevolgd kunnen worden. Denk bijvoorbeeld aan kinder- of sport-EHBO.
En dan nog even 1 april in Brielle. Het Rode Kruis verleent noodhulp maar zorgt ook voor de centrale meldpost, de verbinding tussen de eerste hulpverlening van het Rode Kruis en hulpverleners op die bijzondere dag.

Meer weten over het Rode Kruis Voorne-Putten? Neem contact op met Ruud van Donkelaar, tel. 0181-414334, fondsenwerving@rodekruisvp.nl, of het algemeen e-mailadres info@rodekruisvp.nl, of ga naar www.rodekruis.nl/afdelingen/voorneputten.

Reageer als eerste
Meer berichten