Logo brielschecourant.nl


De winnende kinderen van basisschool De Regenboog uit Rozenburg.
De winnende kinderen van basisschool De Regenboog uit Rozenburg.

Winnende basisscholen E-waste race

Rozenburg - De afgelopen weken hebben leerlingen van 15 basisscholen in Rotterdam zoveel mogelijk afgedankte (klein-) elektrische apparaten ingezameld. Het startschot voor de recycle-wedstrijd werd gegeven op 14 maart. De winnaar van de E-waste race Rotterdam 2017 is de basisschool De Regenboog uit Rozenburg. De Plevier uit Hoogvliet is tweede geworden en de derde plaats is voor Het Kompas uit Charlois. 

15 Rotterdamse scholen aan de slag

Leerlingen van basisscholen Al-Ghazali, De Barkentijn, Christophoor, Het Kompas, De Margriet, De Meridiaan, Onze Wereld, De Oranje Nassauschool, De Oscar Romeroschool, De Pantarijn, De Plevier, De Rank, De Regenboog, De Van Rijckevorselschool en De Waalseschool hebben meegedaan aan de E-waste race. Vier weken lang zamelden de kinderen uit groep 6, 7 en 8 in de buurt zoveel mogelijk oude of kapotte elektrische apparaten in.

Van mobieltje tot koffiezetter

De kinderen hebben afgedankte mobieltjes, koffiezetters, dvd-spelers, elektrische tandenborstels en andere klein elektrische apparaten bij buurtbewoners opgehaald. Zij geven deze apparaten kans op een tweede leven en dragen eraan bij dat de grondstoffen, die erin zitten, zoveel mogelijk opnieuw gebruikt worden. En het resultaat van de E-waste race mag er zijn! In totaal hebben alle scholen samen 17.539 apparaten ingezameld. Alle kinderen hebben op deze manier een waardevolle bijdrage geleverd aan de ontwikkeling naar een meer circulaire economie. Aan een stad waar afval weer nieuwe grondstof wordt.

De winnaars

De Regenboog heeft 3545 apparaten opgehaald in Rozenburg. Dat leverde hen een score op van 2.368 punten op. De Regenboog is daarmee de winnaar van de E-waste race Rotterdam 2017. De kinderen winnen hiermee naast deze eervolle titel een schoolreis naar Nemo. Op een mooie tweede plaats is met 2.317 punten De Plevier uit Hoogvliet geëindigd. Zij hebben een workshop hergebruik in de werkplaats van Buurman in Rotterdam in de wacht gesleept. Daar krijgt afval een tweede leven, door er iets nieuws van te maken. Basisschool Het Kompas uit Charlois wint met 1.249 punten de derde prijs en krijgt een workshop Discover Kids door Makers en Doeners uit Rotterdam.

Reageer als eerste
Meer berichten