Logo brielschecourant.nl

Lizzy V in ’t Kont van het Paard op vrijdag 14 april

LizzyV is een jonge Singer/Songwriter. Gevoel overbrengen, of dit nou blij, geïnspireerd of verdrietig is, is waar Lizzy voor staat. Haar liedjes gaan vaak over grappige, iritante of opvallende dingen van het leven, bijvoorbeeld “Monday Morning” wat gaat over dat bijna niemand de maandag ochtend echt kan waarderen. Maar pas op…. Haar nummers zijn catchy en blijven snel in je hoofd hangen!

Lizzy V is sinds 3 jaar full-time als muzikant bezig. Haar nationale zelfs internationale carrière is gestart, en dat gaat hard. Vorig jaar November stond zij als 19 jarige singer songwriter uit Rockanje plots in de finale van Gigstarter Artiest van het Jaar en won die ook overtuigend. De beste van 750 Nederlandse bands. Het magische van die avond was dat dat het eerste optreden was van Lizzy V met Band, maar de bandleden kende elkaar amper. Er was slechts tijd voor 2 avonden repeteren voor deze jonge enthousiaste muzikanten.

Daarna ging het snel. Naast mooie optredens door het hele land, meermaals optreden met Jennifer Ewbank en in een voorprogramma van Dotan, kwam Lizzy al snel in Los Angeles terecht. 4 dagen op The Namm Show; (De grootste business to business beurs voor de Muziek industrie waar alle producenten van muziekinstrumenten e.d. alsook dealers/verkopers van deze instrumenten vanuit de hele wereld bij elkaar komen. Vooral de bekende artiesten tot wereldsterren treden hier op (op grote podia maar ook op simpele beursstands) en hebben vooral een 4 dagen top onder onsje met elkaar.

Maar het kan nog gekker, Lizzy kwam in contact met de Amerikaanse producer Louis Henry Sarmiento die zijn met zijn Sonic Vista Studio’s op Ibiza werkt voor enorm veel grote sterren zoals Lady Gaga, 50 Cent, David Guetta, Swedish House Maffia. Hij nodigde Lizzy uit om afgelopen zomer naar zijn studio's te komen om haar eerste eigen liedjes op uit te gaan brengen.. Maar Lizzy besloot met haar manager anders, 2016 wordt het jaar van minder optredens doen, meer tijd om eigen liedjes te schrijven (zodat er ook meer te kiezen valt qua uitbrengen) en vocaal nog beter te ontwikkelen. Dus privé lessen van Country zangeres Lana Wolf en Robin van Beek die o.a. alle artiesten van The Voice of Holland en de Musical sterren van Joop van de Ende vocaal coacht.

Lizzy: “Maar Henry (Sarmiento) wat echt een toffe gast is, liet me niet meer los. Wij hebben elkaar nog opgezocht en spreken elkaar vaak. Met als gevolg dat ik heel binnenkort mijn eerste echte twee liedjes uit ga brengen! “Het is sowieso 1 grote reis. Het einddoel is niet zo belangrijk zolang de weg, de stappen die we nu maken maar leuk zijn. En… Ik wil mensen blij maken met mijn muziek. Ik wil ze zo graag zien lachen.

Lizzy V haar eerste clip “Faces” is te vinden op o.a. youtube en Spotify en vrijdag avond 22.30 staat ze op het podium van ’t Kont van Paard.

Reageer als eerste
Meer berichten