• Alles

Gedragsverandering en emoties bij dementie

woensdag 10 januari 19:30 uur

Ruud Dirkse

In het Alzheimer Café Brielle is op woensdagavond 10 januari a.s. dementiedeskundige, spreker en auteur Ruud Dirkse te gast.

Van zijn hand verschenen diverse boeken, waaronder het boek: ‘Handig bij dementie. Dit laatste samen geschreven met Lenie Vermeer (GZ-psychologe, ook al aantal malen te gast in het Café).

Bij dementie is op vele vlakken sprake van achteruitgang. Echter, op één vlak is in de regel sprake van vooruitgang: gevoelens en emoties. Dit heeft een enorme invloed op de omgang met mensen met dementie. Bij mensen met dementie wordt het gevoelsleven nl. doorgaans veel intenser ervaren.

Ruud Dirkse legt uit hoe het komt dat het gevoel beter gaat functioneren dan voordat de dementie zich aandiende. Vervolgens zal hij met de aanwezigen in gesprek gaan over wat dit toenemende gevoelsleven betekent in het dagelijks leven. Bijvoorbeeld als het gaat om gedrag, communicatie, hulpmiddelen, woningaanpassingen, nuttige activiteiten etc.

Uiteraard is er deze avond voldoende gelegenheid voor het stellen van uw vragen en het delen van uw eigen ervaringen. Toegang en deelname gratisAlzheimer Nederland
deel deze activiteit

Locatie

Infirmerie
Brielle
Rozemarijnstraat 42
3231al


Routeplanner

Type uw postcode en druk op de knop om een persoonlijke routeplanning in een nieuw venster te openen.